Pasta met gepofte tomaten, courgette & witte kaas

Receptvideo

- 00:22 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Probeer dan deze vegetarische pasta met courgette, gepofte tomaat en witte kaas. Lekker eten zonder vlees of vis, supermakkelijk en ook nog eens heel snel op tafel. Je hebt maar 5 ingrediënten en 15 minuten nodig voor deze doordeweekse pasta-party. De verrassing van dit recept? Dat zijn de gepofte tomaten met kikkererwten uit de oven.

INGREDIËNTEN
1 blik kikkererwten (400 g)
1 courgette
400 g cherrytomaten (bakje 250 g)
1 potje witte-kaasblokjes in kruidenolie (375 g)
300 g farfalle

Groente uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.  Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Meng de kikkererwten en courgette met de cherrytomaten en 4 el kruidenolie uit het potje witte-kaasblokjes in kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Vegetarische pasta maken
Kook ondertussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de  verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de geroosterde groente en schep er 200 g witte-kaasblokjes door.