Gebakken coquilles met proseccoschuim en sojasaus

Receptvideo

- 00:41 min.

Gebakken coquilles zijn perfect als voorgerecht voor een feestelijke gelegenheid. Kerst, bijvoorbeeld. Of wat je ook maar te vieren hebt. Ze zien er schitterend uit op je bord en samen met proseccoschuim vormen ze een culinair duo. Ontzettend chic, maar toch is dit recept makkelijker te maken dan je zou denken. Het kost je 20 minuten en dat levert vele ooh’s en aah’s op aan tafel! 

INGREDIËNTEN
½ stronkje witlof
2 eieren
1 el honing 
2 el sojasaus
12 coquilles (bakje 4 stuks, AH Excellent)
30 g roomboter
50 ml prosecco 
15 g veldsla (zakje 85 g)

Voorbereiding
Snijd de onderkant van het halve stronkje witlof. Halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Breng een pan water aan de kook. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de honing en 1 el sojasaus in de hittebestendige kom en klop met een garde licht en luchtig. 

Coquilles bakken
Bestrooi de coquilles met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de coquilles in 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de sojasaus door het bakvet.

Proseccoschuim maken
Zet ondertussen de hittebestendige kom met het eimengsel in de pan kokend water en zorg dat de bodem van de pan het water niet raakt. Verwarm al kloppend met de garde en schenk de prosecco in een dunne straal erbij. Blijf kloppen tot er een gebonden, schuimige saus ontstaat.

Coquilles serveren
Verdeel het witlof en de veldsla over 4 bordjes. Leg de coquilles ernaast met wat sojajus. Verdeel het proseccoschuim aan tafel over de groenten en coquilles.