Zalm met noedels, paksoi en sesam-limoendressing

Receptvideo

- 00:46 min.

Houd je kalm, voor deze noedels met zalm! Het mag dan fancy klinken, dit gerecht staat toch echt binnen een kwartier op tafel. Een win-win, als je het ons vraagt. Liever vegetarisch? Geen probleem! Vervang de zalm dan door biologische tofu rulstukjes naturel. Met paksoi en spitskool zitten er al lekker veel groenten in.

INGREDIËNTEN
rode peper 
1 limoen (schoongeboend) 
2 el sesamzaad 
4 el sesamolie 
2 tenen knoflook 
300 g verse zalmfilet 
225 g zilvervliesrijstnoedels (pakje, Fairtrade Original) 
15 g verse gember (ongeschild) 
1 struik paksoi 
400 g gesneden spitskool (zak, koelvers)

Dressing maken
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoensap, -rasp, sesamzaad, 2 el sesamolie en de rode peper door elkaar. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. 

Zalm bakken
Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en bak de zalm 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. 

Noedels maken
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

Paksoi snijden en bereiden
Schil en snijd de gember fijn. Snijd de paksoi in repen van ca. 2 cm breed. Verhit de rest van de sesamolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de gember 1 min. Voeg de spitskool toe en bak 3 min. Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee.

Noedels met zalm en paksoi serveren
Schep de noedels door de groenten en verdeel over borden. Verdeel de zalm in stukken erover en besprenkel met de sesam-limoendressing.

TIP
Lekker met koriander. 

VEGA TIP
Vervang de zalm door biologische tofu rulstukjes naturel (180 g).