Pasta pesto van radijsgroen en gebakken radijsjes

Receptvideo

- 01:04 min.

Pasta pesto x radijsjes: voor de pesto gebruik je het groen en voor in de pasta pesto nemen we de overgebleven radijsjes. Even nét wat anders maar wel even lekker. Én makkelijk. Én vegetarisch. Kom maar door!

INGREDIËNTEN
300 g linguine
50 g pijnboompitten
2 bosjes radijs met groen
80 ml olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
125 g oude kaas (stukje)
1 bakje basilicum (15 g)
1 teen knoflook
½ tl zeezoutvlokken (pakje 125 g, Maldon)

Keukenspullen
grove rasp
staafmixer met hoge beker

Pasta pesto voorbereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd het blad van de radijs, laat een stukje van de steel zitten. Spoel de radijsjes en het groen goed schoon en dep droog. Gooi eventuele gele blaadjes weg. 

Radijsjes bakken
Verhit 30 ml olie (2 el) in een koekenpan en bak de radijsjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en bak nog 1 min. mee. Zet het vuur laag en laat nog 6-8 min. met de deksel op de pan smoren. Breng op smaak met peper.

Pesto maken
Rasp ondertussen de oude kaas met de grove rasp. Doe het radijsblad, basilicum, de pijnboompitten, geraspte kaas, knoflook en de rest van de olie in de hoge beker en pureer tot een gladde pesto. Voeg eventueel 1 el water toe om het gladder te krijgen. Breng op smaak met peper en het zout.

Pasta pesto maken
Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel over de borden en verdeel de gebakken radijsjes erover.

Lekker met een groene salade van kropsla, komkommer, bieslook, olijfolie en azijn.