Camembert met druiven van de BBQ

Leuk & snel

- 00:33 min.

Camembert + BBQ? Yes please! Of, uhm: say cheese! Kaas bij de borrel kan niet ontbreken, dus als je in de tuin of op je balkon zit, leg je 'm toch gewoon op de BBQ? Druiven en brood erbij en klaar is je borrelplank, perfect voor een zomerborrel.

INGREDIËNTEN
1 camembert in een doosje
1 takje verse rozemarijn
250 g pitloze rode druiven
1 el milde olijfolie
2 verse desem-spelt pistolets

Keukenspullen
barbecue
bakpapier
keukentouw
aluminium wegwerp-ovenschaal

Camembert van de BBQ
Steek de barbecue aan. Neem de camembert uit de verpakking, bewaar het doosje. Kerf een kruis in de bovenkant van de kaas. Leg de rozemarijn op de kaas en druk er iets in. Leg de kaas in de houten deksel van het doosje en zet op een groot stuk bakpapier. Vouw dit om de deksel met kaas en maak de bovenkant dicht met keukentouw. Bestrijk de druiven aan de tros met de olijfolie en leg in een aluminium ovenschaal. Rooster de kaas 15-20 min. op het rooster op de barbecue (niet op het heetste deel) tot de kaas gesmolten is. Zet de schaal met druiven er de laatste 10 min. naast.

Brood roosteren
Snijd ondertussen de desem spelt pistolets in de lengte doormidden en leg de laatste 3 min. met de snijkant naar beneden bij de kaas en druiven. Serveer het brood met de kaas om in te dippen en de druiven erbij.