Salade met gegrilde nectarine en burrata

Leuk & snel

- 00:34 min.

Deze burrata-salade is extra verfrissend en zoet tegelijk door de gegrilde necatrine. En zeg nou zelf, een goede BBQ is niets zonder hét BBQ-bijgerecht: salade. De kruidendressing en het geroosterd brood (ook van de BBQ!) maken dit gerecht helemaal af. Dek snel de tuintafel en steek die barbecue maar aan, want dit is de zomer op z’n best! 

INGREDIËNTEN
500 g nectarines
4 kroppen baby romaine
2 el + 100 ml olijfolie
380 g tastytom-trostomaten
1 citroen (schoongeboend)
1 bakje platte peterselie (15 g)
½ verse ciabatta rustiek (Liefde & Passie)
4 bollen burrata (à 150 g)
zoutvlokken naar smaak 

Keukenspullen
bakkwastje
barbecue
staafmixer

Sla en nectarines snijden
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd elke nectarine in kwarten, of grote exemplaren in 8 parten. Snijd de babyromaine in de lengte in kwarten. Bestrijk de nectarines en parten sla met de olie met behulp van het bakkwastje. Steek de barbecue aan. 

Nectarines grillen op de BBQ
Gril de parten sla 4 min. Keer regelmatig, zodat aan alle kanten mooie grillstrepen ontstaan. Gril de parten nectarine 4 min. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooie grillstrepen krijgen. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes van ca. 1 cm dik. 

Kruidendressing maken
Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en pers het sap eruit. Pureer de rest van de olie met de peterselie (inclusief de steeltjes) en een 1/2 tl zout tot een gladde kruidendressing. Breng de olie op smaak met 1 el citroensap en 1 tl -rasp. 

Brood roosteren op de BBQ
Snijd het brood in plakken van ca. 2 cm breed. Bestrijk de plakken brood met 2 el van de peterselieolie. Leg op de barbecue en gril in 4-5 min. bruin en knapperig. Keer halverwege. 

Burrata-salade maken
Verdeel de parten sla over 4 borden. Schep de plakjes tomaat en nectarine door de kruidenolie en schep ze op de sla. Leg de bol burrata erop en verdeel de overgebleven peterselieolie erover. Leg de gegrilde plakjes brood erbij. Breng op smaak met zoutvlokken en peper. 

TIP Je kunt dit gerecht ook in een grillpan bereiden in plaats van op de barbecue.

VEGA TIP Vervang de burrata door vegetarische mozzarella.