Quesadillatraybake

Receptvideo

- 01:20 min.

Quesadilla's maken doe je vanaf nu makkelijk in de oven: ga uit je plaat met deze quesadilla-traybake! Juist ja, een bakplaat vol heerlijke vegetarische quesadillas gevuld met kaas, groente, jalapeño en bonenspread. Lekker met tomaten-maissalsa.

INGREDIËNTEN
8 tortillawraps large (pak 12 stuks)
1 jalapeñopeper
400 g Mexicaanse roerbakgroente (zak)
2 el Mexicaanse bonenkruiden (potje, 56 g, Euroma)
1 blik bayo bonenspread met chipotle en adobo (440 g, La Morena)
150 g geraspte Tex-Mex kaas 45+ (zakje)
1 potje maiskorrels (340 g, AH Biologisch)
1 limoen (schoongeboend)
1/2 bakje koriander (a 15 g)
2 trostomaten

Keukenspullen
2 bakplaten
bakpapier
blokrasp

Tortilla’s voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 1 bakplaat met bakpapier. Leg er 6 tortilla’s op. Zorg ervoor dat ze elkaar overlappen en dat er rondom de bakplaat een ruime rand overhangt (die je later over de vulling heen kunt vouwen).

Quesadilla-vulling maken
Verwijder de steelaanzet van de jalapenopeper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de roerbakgroente, bonenkruiden, de helft van de jalapeno en wat zout door elkaar.

Quesadilla’s maken
Bestrijk de tortillabodem op de bakplaat met de bonenspread en verdeel het groentemengsel er gelijkmatig over. Bestrooi de groente met de kaas. Leg de laatste tortilla’s op het midden van de vulling en vouw de overhangende tortilla’s eroverheen.

Quesadilla-traybake in de oven
Leg de andere bakplaat erop en bak de quesadilla ca. 20 min. in het midden van de oven. 

Tomaten-maissalsa maken
Laat ondertussen de mais uitlekken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Halveer de tomaten en rasp op de snijkant van de (blok)rasp tot je alleen de velletjes overhoudt. Deze worden niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met de rest van de jalapenopeper, de mais, koriandersteeltjes, het limoenrasp en 2 el -sap tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Quesadilla-traybake serveren
Neem de traybake uit de oven en verwijder de bovenste bakplaat. Snijd in 8 gelijke stukken, bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met de salsa.

TIP Heb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan een grote ovenschaal om op de quesadilla te zetten.