Meringuespoken

Receptvideo

- 01:21 min.

Halloween vieren met Halloween recepten? Pas op… deze spoken van meringue moet je hebben. Griezelig om te zien, maar ook griezelig lekker! En de kids, die worden er sowieso blij van. Happy Halloween!

INGREDIËNTEN
4 middelgrote eieren
1 citroen (schoongeboend)
225 g witte basterdsuiker
2 tl maizena

Keukenspullen
spuitzak met een gladde spuitmond
bakpapier

Eiwitten kloppen
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Rasp de gele schil van de citroen. Gebruik een halve citroen om een kom en de gardes van een handmixer te ontvetten. Klop het eiwit met de handmixer in een vetvrije kom met een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, witte pieken hebt. Voeg de maizena toe. Meng het citroenrasp erdoor. Vul de spuitzak met het eiwit. 

Spoken van meringue spuiten
Houd de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit 10 hoopjes van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de meringues een mooi puntje krijgen. Ze moeten ca. 6 cm hoog zijn en 5 cm in doorsnede. 

Meringue bakken
Bak de meringues ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan met de deur op een kiertje. De meringues kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in vershoudfolie op een droge, koele plek.

HALLOWEENTIP Gebruik decoratiestiften choco & karamel (Dr. Oetker, 4 stuks) om oogjes en een mond te maken op de meringuespoken.

TIP Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een hersluitbare plastic zak. Vul met het eiwit en druk aan richting een punt van de zak. Knip een klein gaatje in de punt en druk het eiwit voorzichtig uit de zak om de meringuespoken te maken.

TIP De overgebleven eidooiers kun je gebruiken voor bijvoorbeeld lemoncurd.