Rijstpudding uit de oven met gebakken peren

Leuk & snel

- 00:43 min.

Wie dacht dat rijstpudding niet meer van deze tijd is, heeft het mis. Als er iets is dat comfort biedt tijdens gure avonden, dan is het wel dit warme toetje met gebakken peren. Dus plof snel met deze pudding op de bank onder een dekentje, want met de gebakken peren zitten was nog nooit zo leuk… en lekker!

INGREDIËNTEN
1 sinaasappel (schoongeboend)
100 g pandanrijst
800 liter volle melk
200 g kokosmelk
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract 
1 tl kaneel
20 g gepelde pistachenoten
2 conference peren
25 g roomboter

Keukenspullen
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Sinaasappel raspen
Verwarm de oven voor op 160 °C.  Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verdeel de rijst over de ovenschaal. 

Rijst bakken in de oven
Meng de melk met de kokosmelk, 25 g basterdsuiker, de helft van de sinaasappelschil, het vanille-extract, de kaneel en een snufje zout en schenk over de rijst. Roer goed door elkaar, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 1½ uur in het midden van de oven tot het vocht is verdampt en de rijst gaar is. 

Pistachenoten roosteren
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. 

Gebakken peren maken
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peren 5 min. op laag vuur. Keer halverwege. Voeg de rest van de basterdsuiker en sinaasappelschil toe en laat de suiker op middelhoog vuur bruin kleuren. 

Rijstpudding maken
Verdeel de peren over de rijstpudding en besprenkel met de aanhangende saus uit de pan en bestrooi met de pistachenoten.