Winterse gin-tonic met specerijen en mandarijn

Leuk & snel

- 01:10 min.

Cheers, tijd voor gin-tonic! Dit is de winterversie van je favoriete cocktail, met gin die je zelf op smaak brengt met warme specerijen zoals kardemom en kaneel. De frisse mandarijnpartjes zorgen voor kleur in je cocktail.

INGREDIËNTEN
1 mandarijn
1 tl pimentkorrels
2 tl kardemompeulen
6 kaneelstokjes
200 ml gin
20 ijsblokjes
600 ml tonic

Keukenspullen
dunschiller
fijne zeef
gin-tonicglazen

Gin infusen
Boen de mandarijn schoon en schil met een dunschiller de oranje schil van de vrucht. Zorg dat je het wit niet meeschilt, dit is bitter. Snijd de schil in reepjes. Doe de schil, piment, kardemom en ⅓ van de kaneelstokjes in de fles. Voeg de gin toe en sluit goed af. Bewaar ca. 48 uur op een donkere plek. Schud de fles elke 24 uur om.

Gin-tonic maken
Schenk het ginmengsel door de fijne zeef. Halveer de mandarijn, verdeel de helft in partjes, snijd de rest in schijfjes. Verdeel de ijsblokjes, gin, mandarijnpartjes en de rest van de kaneelstokjes over de glazen. Roer tot de glazen gekoeld zijn. Voeg de tonic toe en roer nogmaals. Garneer de rand met een schijfje mandarijn. Serveer direct.

Bereidingstip Minder tijd? Sla stap 2 over en snijd de mandarijnenschil niet in reepjes. Voeg de specerijen en mandarijnenschil samen met de gin direct toe aan de glazen, de smaak wordt dan wat minder intens.