Vers fruit borrelplank met cashewnoten-yoghurtdip

Leuk & snel

- 00:35 min.

Fruitsalade maken? Met deze kleurrijke en gezonde borrelplank van vers fruit maak jij iedereen (en dus ook de kids) héél blij. Een feestje op de (camping)tafel!

INGREDIËNTEN
100 g ongebrande cashewnoten
1 mini watermeloen
1 mango
1 ananas
125 g verse frambozen
150 g yoghurt Griekse stijl 0%
7.5 g verse munt
250 g verse Nederlandse aardbeien

Keukenspullen
satéprikkers
staafmixer met hoge beker

Cashewnoten roosteren 
Laat 80 g van de cashewnoten (per 4 personen) 30 min. in ruim water weken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de rest van de cashewnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

Watermeloen snijden
Snijd ondertussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van ca. 1½ cm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in lange repen van ca. 1 cm dik. Leg de ananas dwars op een snijplank en snijd de boven- en onderkant recht eraf. Zet de vrucht rechtop en snijd van boven naar beneden de schil eraf. Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Rijg aan elke satéprikker achtereenvolgens de frambozen en de ananas. 

Cashewnoten-yoghurtdip maken
Giet de geweekte cashewnoten af in een zeef en laat uitlekken. Pureer samen met de yoghurt in de hoge beker van de staafmixer tot een smeuïge puree. Verdeel over een kom en bestrooi met de geroosterde noten.

Vers fruit borrelplank maken
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Verdeel de watermeloen, aardbeien, mango en fruitprikkers over een serveerschaal en garneer met de munt. Serveer met de cashewdip.