Franse perentaart

Leuk & snel

- 00:27 min.

Perentaart maken? Ja, de lekkerste taart wanneer de peren van de bomen vallen! En de herfstvakantie is de perfecte gelegenheid voor deze taart met peer, kaneel en lemon curd. Fris en zoet tegelijk, bakken maar!

INGREDIËNTEN
6 plakjes roomboter bladerdeeg
3 Conference peren
1 middelgroot ei
1 tl gemalen kaneel
150 g amandelspijs
2 el lemon curd
1 el amandelschaafsel

Keukenspullen
Bakpapier

Taartbodem maken 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek aan elkaar.

Perentaart maken
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Splits het ei. Kneed het eiwit en de kaneel door de amandelspijs. Verdeel de spijs met de bolle kant van een lepel over het bladerdeeg. Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen. Leg de partjes peer dakpansgewijs in 2 rijen op het deeg. Bestrijk de vulling met de lemon curd en de randen van het deeg met de eidooier. Bak de perentaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Franse perentaart serveren
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Bestrooi de perentaart ermee zodra deze uit de oven komt.