Scones uit de airfryer

Receptvideo

- 00:49 min.

This bakes your day: makkelijke scones uit de airfryer! Het perfecte bakrecept voor Moederdag bijvoorbeeld. Of voor al je weekendontbijtjes. Jij bepaalt! Het enige wat je nodig hebt: een airfryer en blauwe bessen.

INGREDIËNTEN
50 g roomboter (op kamertemperatuur)
225 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
30 g poedersuiker
100 ml karnemelk
80 g blauwe bessen

Keukenspullen
airfryer
deegroller
ronde uitsteekvorm of glas (ø 6 cm)

Deeg voor scones maken
Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, de poedersuiker en eventueel zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog 1 el karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is. Meng de blauwe bessen er voorzichtig doorheen. 

Scones met blauwe bessen maken
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 2 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is. 

Scones uit de airfryer maken
Bestrijk de scones eventueel met wat karnemelk en verdeel de helft van de scones over het mandje van de airfryer. Bak de scones in ca. 10 min. in de airfryer gaar. 

TIP Lekker met jam en clotted cream.