Basisrecept wafels

Receptvideo

- 01:44 min.

Aan elke lekker wafel ligt een goede basis. Want een goed begin is het halve werk, toch? Met dit basisrecept voor wafels kun je nog alle kanten op. Hartig, zoet of allebei. Maar ook ‘gewoon’ met een klontje boter en siroop pak jij je paasbrunch helemaal in. Bak je mee?

Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl kristalsuiker
½ tl zout
4 scharreleieren
180 g volle yoghurt
300 ml volle melk

wafelijzer, bakkwast

Wafelbeslag maken
Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde. Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter erdoor. Schenk, al roerend, het yoghurtmelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.

Wafels bakken
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven. Lekker met een klontje boter en ahornsiroop.