bewaar
Mandarijnensoufflés
Mandarijnensoufflés
bewaar

Mandarijnensoufflés

Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.

25 min. bereiden
12 min. oventijd
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

312 g

mandarijnpartjes op lichte siroop

30 g

rietsuiker

2 tl

maizena

1 el

kraanwater

1 el

boter om in te vetten

70 g

fijne kristalsuiker

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • soufflébakjes

Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.

Aan de slag

1

Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijn­mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.

4

Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.