bewaar
Sinterklaaskoekjes
Sinterklaaskoekjes
bewaar

Sinterklaaskoekjes

Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet. Dank u Sinterklaas!

30 min. bereiden
8 min. oventijd
1 uur wachten
28waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1 mespunt

zout

½ tl

bakpoeder

1 el

gemberpoeder (djahé)

80 g

lichtbruine basterdsuiker

185 g

patenttarwebloem

70 g

ongezouten roomboter

2 el

bloemenhoning

1

middelgroot ei

1 doosje

schrijfstiften

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet. Dank u Sinterklaas!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.

2

Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.