Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello
Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello

Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

portobello champignons

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilip

2

geroosterde paprika's

100 g

Roquefort of Danish Blue

½ zakje

knoflookbieslook

300 g

zoete aardappels

grof zeezout

(versgemalen) zwarte peper

3 eetlepels

olijfolie

1 zakje

veldsla

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Portobello's schoonvegen met keukenpapier, rondom bestrijken met chiliolie en minstens 10 minuten laten liggen. Paprika's in reepjes snijden. Roquefort verkruimelen. Bieslook fijn knippen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Zout en peper erboven malen. Helft van bieslook erdoor scheppen. Mengsel in 6 porties verdelen. In grillpan portobello's in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar roosteren, halverwege keren. Intussen in grote koekenpan olijfolie verhitten en bergjes geraspte aardappel erin scheppen. Bergjes platdrukken en in 2 à 3 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en andere kant bruinbakken. Veldsla over twee borden verdelen. Röstikoekjes in midden dakpansgewijs erop leggen. Geroosterde portobello's op röstikoekjes leggen en garneren met paprikareepjes. Roquefort en rest van bieslook erover strooien.