Tiramisutaart
Tiramisutaart
bewaar
bewaar

Tiramisutaart

De Italiaanse klassieker in de vorm van een taart. Spectaculaire afsluiter van je (kerst)diner.

30 min. bereiden
4 uur wachten
2262waarderingen

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het op de bodem van de springvorm. Druk aan tot een egale laag met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verwarm water in een steelpan en roer er 2 espressosticks en 100 ml amaretto door. Laat afkoelen. Week de gelatine 5 min. in koud water.

2

Klop de slagroom met de basterdsuiker en de rest van de espressosticks in een ruime kom lobbig. Klop lepel voor lepel de mascarpone erdoor. Verwarm de rest van de amaretto in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de amaretto.

3

Meng het gelatinemengsel door het mascarponemengsel. Schep 1/3 van het mascarponemengsel op de koekbodem. Doop 10 lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel. Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop. Eindig met het mascarponemengsel. Dek af en laat 4 uur in de koelkast opstijven.

4

Hak de chocolade in stukjes en laat au bain-marie smelten. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm, het moet nog wel vloeibaar zijn. Vouw ondertussen een cornetje.

5

Verwijder de springvorm en zet de taart op een bord of plateau. Vul het cornetje of de spuitzak met chocolade. Spuit de chocolade op de rand van de taart en laat daarbij de chocolade onregelmatig langs de taart naar beneden druipen. Knip sterren van stevig papier en leg ze op taart. Bestrooi met cacaopoeder en verwijder voorzichtig de sterren.

Tiramisutaart

Instructievideo - 06:14 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tiramisutaart

De Italiaanse klassieker in de vorm van een taart. Spectaculaire afsluiter van je (kerst)diner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig