Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine. Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.
Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer ze bij een kop koffie.
Chocoballetjes met havermout en kokos
De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur.
- bereidingstipJe kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Gerelateerde recepten
Chocoballetjes met havermout en kokos
De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur.

nagerecht
30 porties
105 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine. Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.
Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer ze bij een kop koffie.
bereidingstip:Je kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 30 porties)
100 g studentenhaver
200 g havermout
1 tl Dr. Oetker vanillearoma
30 ml espresso
4 el cacaopoeder
120 g poedersuiker
120 g ongezouten roomboter
55 g gemalen kokos
Dit heb je nodig
keukenmachine