Glögg (Scandinavsche glühwein)

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

265 kcal

35 min. bereiden, 1 uur wachten

3.9/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • hittebestendige glazen


2013 nr. 12 - Kerst lukt!

Aan de slag

  1. Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan. Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.

  2. Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan. Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken. Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Wat vond je van dit recept?

Glögg (Scandinavsche glühwein)

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig