
Zalmsalade met pancetta en dillesaus
lekker krokant door de reepjes spek
305 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
40 g
pancetta
2 el
verse dille
1
sjalot
1 el
traditionele olijfolie
1 krop
babyromainesla
426 g
roze zalm in blik
125 g
zure room
1 el
citroenmayonaise
lekker krokant door de reepjes spek
Aan de slag
1
Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. krokant. Roer de sjalot erdoor en neem de pan van het vuur.
2
Verdeel ondertussen de sla over de borden. Maak de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verdeel over de sla. Schep de spekreepjes en sjalot erover.
3
Meng de zure room met de mayonaise en dille. Breng op smaak met peper. Schep de dillesaus over de zalmsalade.
combinatietipLekker met geroosterde sneetjes ciabatta.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.