Zalmsalade met pancetta en dillesaus
Zalmsalade met pancetta en dillesaus

Zalmsalade met pancetta en dillesaus

lekker krokant door de reepjes spek

15 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

pancetta

2 el

verse dille

1

sjalot

1 el

traditionele olijfolie

1 krop

babyromainesla

426 g

roze zalm in blik

125 g

zure room

1 el

citroenmayonaise

lekker krokant door de reepjes spek

Aan de slag

1

Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. krokant. Roer de sjalot erdoor en neem de pan van het vuur.

2

Verdeel ondertussen de sla over de borden. Maak de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verdeel over de sla. Schep de spekreepjes en sjalot erover.

3

Meng de zure room met de mayonaise en dille. Breng op smaak met peper. Schep de dillesaus over de zalmsalade.

tip

combinatietipLekker met geroosterde sneetjes ciabatta.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.