Kruidige citroenaardappelen uit de oven
Kruidige citroenaardappelen uit de oven

Kruidige citroenaardappelen uit de oven

Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

AH Excellent Pommes Rouge aardappel

3 takjes

verse tijm

3

takjes rozemarijn

3 takjes

verse oregano

1

citroen

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

versgemalen zwarte peper

1 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 15 min. in water met zout. Laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de aardappelen in partjes. Meng in een kom met de olie, kruiden, peper, het citroenrasp en zout.

3

Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen in ca. 10 min. in de oven goudbruin en gaar.

tip

algemeenVoor de kruiden is het verse kruidentrio (tijm, rozemarijn en oregano) verkrijgbaar.

bereidingstipJe kunt de aardappelen 1 dag van tevoren koken. Een paar uur van tevoren kun je de aardappelpartjes mengen met het rasp en de kruiden. Ga voor het serveren verder met stap 4. Als je de aardappelen bij de rollade serveert, kan dat terwijl de rollade rust.