Super dame blanche
Super dame blanche

Super dame blanche

Met witte in plaats van pure chocolade. De amandelen en bessen geven kleur en bite.

20 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

ongezouten roomboter

30 g

kristalsuiker

50 g

ongebrande amandelen

100 ml

verse slagroom

200 g

witte chocolade

750 ml

vanille-ijs

100 g

witte Malteser

150 g

verse rode bes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ijscoupes

  • ijsbolletjeslepel

Met witte in plaats van pure chocolade. De amandelen en bessen geven kleur en bite.

Aan de slag

1

Smelt de boter en suiker op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de amandelen toe en laat karamelliseren tot ze goudbruin zijn.

2

Houd de amandelen in beweging door met de pan draaiende bewegingen te maken. Dit duurt 3 min. Laat de amandelen drogen op bakpapier. Zitten ze aan elkaar vast, dan kun je ze van elkaar loshalen als ze zijn afgekoeld.

3

Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Snijd de chocolade in stukjes en voeg toe. Laat smelten en neem dan van het vuur. Schep in de ijscoupes of glazen 2 bolletjes ijs. Schenk de warme saus erover en garneer met de amandelen, Maltesers en rode bessen.

tip

bereidingstipJe kunt de amandelen 1 dag van tevoren karamelliseren. Bewaar ze goed afgesloten om ze krokant te houden.