Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen
Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kruimige aardappelen
- 500 g knolselderij
- 200 g paddenstoelenmelange
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
- 100 ml volle melk
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 tl olijfolie met truffelaroma
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
- Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor. Lekker met fijngesneden peterselie.
bereidingstip:
Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.
bereidingstip:
Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden peterselie.

Pureren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 310 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen
- 500 g kruimige aardappelen
- 500 g knolselderij
- 200 g paddenstoelenmelange
Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel.
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
- 100 ml volle melk
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af.
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 tl olijfolie met truffelaroma
bereidingstip:
Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.
bereidingstip:
Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden peterselie.