bewaar
Zoeteaardappelgratin met bosui
Zoeteaardappelgratin met bosui
bewaar

Zoeteaardappelgratin met bosui

Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
pittig
317waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

3

bosuien

1

rode peper

100 g

Parmigiano Reggiano

250 ml

verse slagroom

1 tl

zout

2 g

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

2

Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartipJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.