Amandel-broodpuddinkjes
Amandel-broodpuddinkjes

Amandel-broodpuddinkjes

40 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eierdooiers

1 bekertje

slagroom

2 zakjes

vanillesuiker

4 sneetjes

bruinbrood

6

amandelspeculaasjes

50 g

amandelspijs

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • vuurvaste timbaaltjes inhoud ca. 2 dl

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Dooiers met room en 1 zakje vanillesuiker loskloppen. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Speculaasjes in stukjes breken en met brood door roommengsel roeren, ca. 5 minuten laten intrekken. Amandelspijs in blokjes snijden en toevoegen. Mengsel tot samenhangende massa kneden.Vormpjes invetten en met rest van vanillesuiker bestrooien. Broodmengsel over vormpjes verdelen en in ca. 30 minuten gaar bakken. Broodpuddinkjes uit oven nemen en laten afkoelen tot lauwwarm. Met scherp natgemaakt mes randen lossnijden. Bordje op vormpje zetten en keren. Puddinkje uit vorm laten glijden

tip

algemeenAls u het scherpe mes voor het lossnijden onder koud stromend water houdt, dan plakt het niet aan het gebak.