Flan van peer

345 kcal

20 min. bereiden, 15 min. wachten

3.9/5

(179)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 150 gram roomboter

    roomboter

  • 150 gram fijne suiker

    fijne suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

    vanillesuiker

  • 200 gram bloem

    bloem

  • 3 eieren

    eieren

  • 2 peren

    peren

  • 0 boter om in te vetten

    boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • springvorm doorsnede ca. 23 cm


Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien. Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Wat vond je van dit recept?

Flan van peer

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig