Flan van peer
345 kcal
20 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
150 gram roomboter
roomboter
150 gram fijne suiker
fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
vanillesuiker
200 gram bloem
bloem
3 eieren
eieren
2 peren
peren
0 boter om in te vetten
boter om in te vetten
Dit heb je nodig
springvorm doorsnede ca. 23 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 nr. 09 - Culinair fast food
Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien. Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Flan van peer

nagerecht
8 personen
345 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien. Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
150 g roomboter
150 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
200 g bloem
3 eieren
2 peren
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
springvorm doorsnede ca. 23 cm




