Kaneel-appelsoufflé
Kaneel-appelsoufflé

Kaneel-appelsoufflé

55 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

eieren

25 g

boter of margarine

25 g

bloem

2 dl

melk

2 eetlepels

suiker

1 zakje

vanillesuiker

1 dl

appelmoes

2 eetlepels

citroensap

1 theelepel

kaneelpoeder

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • souffléschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren. Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in schaal scheppen in midden van oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct serveren.