Wittechococheesecakes
Met een bodempje van jodenkoeken en een vulling van witte chocolade en yoghurt. De granaatappel maakt het fris.
495 kcal
25 min. bereiden, 1 uur 10 min. oventijd, 2 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
200 g
100 g
400 g
3
500 g
200 g
12 tl
120 g
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
keukenmachine
satéprikker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 01 - Nieuwe winterkost
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Maal de koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur naar 120 °C.
Hak ondertussen de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Splits de eieren. Meng de yoghurt met de suiker en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl jam. Beweeg een satéprikker door de vulling voor een marmereffect.
Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Wittechococheesecakes
Met een bodempje van jodenkoeken en een vulling van witte chocolade en yoghurt. De granaatappel maakt het fris.

12 porties
495 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
1 uur 10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Maal de koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur naar 120 °C.
Hak ondertussen de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Splits de eieren. Meng de yoghurt met de suiker en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl jam. Beweeg een satéprikker door de vulling voor een marmereffect.
Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g jodenkoeken
100 g ongezouten roomboter
400 g witte chocolade
3 middelgrote eieren
500 g Griekse yoghurt
200 g fijne kristalsuiker
12 tl granaatappel-framboos confiture
120 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
keukenmachine
satéprikker




