Pasta met mosselen en lamsoren
Pasta met mosselen en lamsoren

Pasta met mosselen en lamsoren

Mediterrane spaghetti met mosselen, room en lekker zilte lamsoren.

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

1 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

2

sjalotten

100 ml

kookroom

100 ml

droge witte wijn

300 g

lamsoren

300 g

schelpjespasta

Mediterrane spaghetti met mosselen, room en lekker zilte lamsoren.

Aan de slag

1

Gooi de mosselen weg die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die hierna open zijn gaan staan. Laat ze in koud water staan.

2

Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 1 min. Voeg de wijn en de kookroom toe en breng aan de kook.

3

Laat ondertussen de mosselen uitlekken en doe ze in de wok. Roerbak ze in 4 min. mee. Schep de mosselen regelmatig om, zodat de de onderste mosselen boven komen. Voeg na 4 min. de helft van de lamsoren toe en roerbak 2 min. mee. Voeg dan tweede helft toe en roerbak nog 2 min.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op de borden. Neem de wok van het vuur. Gooi de mosselen die niet open staan weg. Schep de saus met de mosselen over de pasta en bestrooi met verse peper. Serveer direct.

tip

variatietipVervang de lamsoren door bladspinazie.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.