Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
Heerlijk gerecht van Hollandse snijbonen, Chinese mie en Japanse shiitakes. Het beste van verschillende werelden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 cm verse gember
- ½ rode peper
- 2 tenen knoflook
- 300 g kipgehakt gekruid
- 1 tl 5-kruidenpoeder
- 2 el paneermeel
- 2 el sojasaus
- 400 g verse snijbonen
- 250 g Conimex Chinese eiermie
- 200 g shiitakes (Aziatische paddenstoelen)
- 1 liter bospaddenstoelenbouillon van tablet
- 1 tl sesamolie
- 1 el rijstolie
Advertentie
Bereiden
- Schil de gember en rasp deze. Snijd de halve peper in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.
- Meng het gehakt met de helft van de gember, van de rode peper en van de knoflook. Voeg de 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de helft van de sojasaus toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
- Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook 4 min. in water met zout. Giet af. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes.
- Breng de bospaddenstoelenbouillon aan de kook. Kook hierin op laag vuur tegen de kook aan de kipballetjes in 5 min. gaar (pocheren).
- Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en roerbak hierin de shiitakes 2 min. Zet het vuur laag, voeg de rest van de gember, rode peper en knoflook toe en fruit 1 min. mee. Meng de snijbonen, de rest van de sojasaus en de mie erdoor. Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.
Tip:
De bouillon die overblijft, kun je gebruiken voor de bereiding van paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.960 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
- 8 cm verse gember
- ½ rode peper
- 2 tenen knoflook
- 300 g kipgehakt gekruid
- 1 tl 5-kruidenpoeder
- 2 el paneermeel
- 1 el sojasaus
Voeg de 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de sojasaus toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
- 400 g verse snijbonen
Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook 4 min. in water met zout. Giet af.
- 250 g Conimex Chinese eiermie
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.
- 200 g shiitakes
Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes.
- 1 liter bospaddenstoelenbouillon van tablet
Breng de bospaddenstoelenbouillon aan de kook. Kook hierin op laag vuur tegen de kook aan de kipballetjes in 5 min. gaar (pocheren).
- 1 tl sesamolie
- 1 el rijstolie
Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en roerbak hierin de shiitakes 2 min.
- 1 el sojasaus
Zet het vuur laag, voeg de rest van de gember, rode peper en knoflook toe en fruit 1 min. mee. Meng de snijbonen, sojasaus en mie erdoor.
Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.
Tip: Bewaar de rest van de bouillon, deze kun je gebruiken voor de bereiding van de paddenstoelen risotto met italiaanse kaas. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande