Gebakken zalm met pittige salsa
Gebakken op de huidkant voor een krokant vel: zalm op z’n lekkerst!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ komkommer
- 1 rode peper
- 1 limoen (schoongeboend)
- 15 g verse koriander
- 3 el extra vierge olijfolie
- 500 g zalmfilets op de huid (4 stukken, drooggedept)
- 4 tl spicy lemon tagine paste
- 1 el traditionele olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen en de repen in kleine stukjes.Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Doe bij de komkommer.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de komkommersalsa. Snijd de koriander (inclusief steeltjes) fijn en voeg toe aan de salsa. Doe de extra vierge olijfolie erbij, schep om en voeg eventueel zout toe.
- Bestrijk de zalmfilets met een lepel met tagine paste, behalve de huidkant. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk de olijfolie erin en leg de zalm op de huidkant in de pan. Bak 6 min. Keer en bak nog 1 min. op de andere kant. Serveer met de salsa.

Gebakken zalm met pittige salsa
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 155 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gebakken zalm met pittige salsa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken zalm met pittige salsa

- ½ komkommer
Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen en de repen in kleine stukjes.

- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Doe bij de komkommer.

- 1 limoen
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de komkommersalsa.

- 15 g verse koriander
- 3 el extra vierge olijfolie
Snijd de koriander (inclusief steeltjes) fijn en voeg toe aan de salsa. Doe de extra vierge olijfolie erbij, schep om en voeg eventueel zout toe.

- 500 g zalmfilets op de huid
- 4 tl spicy lemon tagine paste
Bestrijk de zalmfilets met een lepel met tagine paste, behalve de huidkant. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

- 1 el traditionele olijfolie
Schenk de olijfolie erin en leg de zalm op de huidkant in de pan. Bak 6 min. Keer en bak nog 1 min. op de andere kant.

Serveer met de salsa. Bon appétit!