Mini cupcakes met anijs
Mini cupcakes met anijs

Mini cupcakes met anijs

Lekker luchtige cakejes met botercrème.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
45 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

150 ml

vloeibare margarine

100 g

witte basterdsuiker

230 g

gestampte muisjes

3

middelgrote eieren

150 g

cakemeel

70 g

margarine

2 tl

blauwe kleurstofstift

3 el

hagelpret cupcakeversiering

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)

  • papieren minicupcakevormpjes

  • spuitzak met kartelmondje

Lekker luchtige cakejes met botercrème.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de vloeibare margarine met de suiker en 30 g gestampte muisjes in een kom en klop met een mixer 2 min. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.

2

Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en neem de cakejes uit de muffinvorm. Maak zo ook de overige cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.

3

Doe de margarine uit het pakje in een kom en klop met de mixer luchtig. Voeg de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 min. tot een luchtige botercrème.

4

Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak. Spuit op elk cakeje een toefje botercrème en bestrooi met een beetje hagelpret.