Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en meng met de gestampte muisjes, speculaaskruiden en kaneel.
Splits het ei. Maak een kuiltje in het mengsel en voeg het eiwit en de honing toe. Klop met een handmixer op een lage stand tot een kruimelig deeg. Vorm tot een bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast of 10 min. in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van ca. 1 cm dik. Steek er met de koekuitsteker 15 koekjes uit en verdeel over de bakplaten.
Klop de eidooier los. Bestrijk de koekjes met de eidooier met een bakkwast. Bak in ca. 13-14 min. gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen op de bakplaat. Versier de taaitaai met de glazuurstiften en goudspray.
Verdeel de taaitaai met ander Sinterklaassnoepgoed en snoepgroente over het serveerplateau.
Taaitaai koekjes van Giorgia's Kitchen
Giorgia maakt een Sinterklaas-borrelplank met zelfgemaakte taaitaai-koekjes
15 min. bereiden / 14 min. oventijd / 40 min. wachten
9 ingrediënten
- serveertipMaak Sinterklaashoedjes van snoeppaprika’s voor op de borrelplank. Snijd gele snoeppaprika’s in reepjes en plak die in een kruis met bijvoorbeeld hummus of kruidenroomkaas op de rode paprikaatjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Taaitaai koekjes van Giorgia's Kitchen
Giorgia maakt een Sinterklaas-borrelplank met zelfgemaakte taaitaai-koekjes

15 porties
15 min. bereiden
40 min. wachten
14 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en meng met de gestampte muisjes, speculaaskruiden en kaneel.
Splits het ei. Maak een kuiltje in het mengsel en voeg het eiwit en de honing toe. Klop met een handmixer op een lage stand tot een kruimelig deeg. Vorm tot een bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast of 10 min. in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een plak van ca. 1 cm dik. Steek er met de koekuitsteker 15 koekjes uit en verdeel over de bakplaten.
Klop de eidooier los. Bestrijk de koekjes met de eidooier met een bakkwast. Bak in ca. 13-14 min. gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen op de bakplaat. Versier de taaitaai met de glazuurstiften en goudspray.
Verdeel de taaitaai met ander Sinterklaassnoepgoed en snoepgroente over het serveerplateau.
serveertip:Maak Sinterklaashoedjes van snoeppaprika’s voor op de borrelplank. Snijd gele snoeppaprika’s in reepjes en plak die in een kruis met bijvoorbeeld hummus of kruidenroomkaas op de rode paprikaatjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
300 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
4 el gestampte muisjes
1 el speculaaskruiden
1 tl gemalen kaneel
1 middelgroot scharrelei
175 ml honing
76 g kleurstofstiften
1 flesje glitterspray goud
Dit heb je nodig
handmixer
deegroller
met bakpapier beklede bakplaten
koekvormpjes
bakkwast
AH Excellent dubbel houten draaiplateau



