Lamskoteletjes met pittige salsa
Lamskoteletjes met pittige salsa

Lamskoteletjes met pittige salsa

De lamskoteletjes krijgen een kruidig Mexicaans tintje door de pittige salsa.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

kruimige aardappelen

750 g

feestfavoriet lamsrack

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

chilipoeder

1

limoen

125 ml

zure room

15 g

verse koriander

3

trostomaten

1

zoete ui

1

groene paprika

½ el

jalapeñopeper in pot

Dit heb je nodig

  • grillpan

De lamskoteletjes krijgen een kruidig Mexicaans tintje door de pittige salsa.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de lamsracks in koteletten en meng ze met de olie, koriander en chilipoeder. Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast.

3

Rasp ondertussen de limoen en meng het rasp met de zure room en de koriander. Pers de limoen uit.

4

Snijd voor de pico de gallo de tomaten, ui en paprika in blokjes, snijd de jalapeños fijn en meng met de rest van de koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

5

Gril de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege. Als ze niet allemaal passen, kun je ze in 2 delen bakken. Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de koteletten met de pico de gallo. Serveer de gepofte aardappelen met de zure room erbij.

tip

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.