Salade van dungeschaafde witte en groene asperges
Onverwacht: rauwe asperges! De smaak is dan nog wat meer uitgesproken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g verse groene asperges
- 250 g verse witte asperges
- 1 venkelknol
- 1 bosje radijs
- 160 g gerookte kipfilet
- 3 el dijonnaise
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el kraanwater
- 25 g Grana Padano 32+ (kaas)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan. Doe in een ruime kom.
- Snijd de venkelknol in kwarten en maak de radijsjes schoon. Schaaf met de keukenmachine tot dunne plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes van een ½ cm dik. Meng de dijonnaise, wittewijnazijn en het water en roer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Schep de aspergelinten om met de venkel, radijs, kipfilet en dressing. Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas en strooi over de salade.

Salade van dungeschaafde witte en groene asperges
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 360 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Salade van dungeschaafde witte en groene asperges
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van dungeschaafde witte en groene asperges

- 250 g verse groene asperges
- 250 g verse witte asperges
Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan. Doe in een ruime kom.

- 1 venkelknol
- 1 bosje radijs
Snijd de venkelknol in kwarten en maak de radijsjes schoon. Schaaf met de keukenmachine tot dunne plakjes.
Tip: In plaats van een keukenmachine kun je ook een scherp mes gebruiken.

- 160 g gerookte kipfilet
- 3 el dijonnaise
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el kraanwater
Snijd de kipfilet in reepjes van ½ cm dik. Meng de dijonnaise, wittewijnazijn en het water en roer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.

Schep de aspergelinten om met de venkel, radijs, kipfilet en dressing.

- 25 g Grana Padano 32+
Schaaf met een dunschiller krullen van de kaas en strooi over de salade. Bon appétit!