Tempura van groene en witte asperges
Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 liter arachideolie
- 400 g verse witte asperges
- 350 g verse groene asperges
- 100 g tarwebloem
- 1 el maizena
- 200 ml bruisend mineraalwater
- 3 ijsblokjes
- 1 el sushigember
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 tl sesamolie
Keukenspullen
- keukenthermometer
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.
- Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten. Haal de asperges door het beslag. Frituur de aspergestukjes in delen: doe ze voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.
- Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal. Serveer de sushigember er in een apart schaaltje bij. Meng de sojasaus met 1 el inmaakvocht uit het potje gember (per 4 personen) en de sesamolie. Serveer bij de tempura.

Tempura van groene en witte asperges
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 400 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Tempura van groene en witte asperges
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tempura van groene en witte asperges

- 1 liter arachideolie
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.

- 400 g verse witte asperges
Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

- 350 g verse groene asperges
Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.

- 100 g tarwebloem
- 1 el maizena
- 200 ml bruisend mineraalwater
- 3 ijsblokjes
Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten.
Tip: Je kunt ook alvast 1 1/2 el sesamzaad toevoegen aan het beslag.

Haal de asperges door het beslag. Frituur de aspergestukjes in delen: doe ze voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.

Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal.

- 1 el sushigember
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 tl sesamolie
Serveer de sushigember er in een apart schaaltje bij. Meng de sojasaus met 1 el inmaakvocht uit het potje gember (per 4 personen) en de sesamolie. Serveer bij de tempura.