Brownie in een mok
De makkelijkste brownie ooit! Voor 1 persoon.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g ongezouten roomboter
- 3 el tarwebloem
- 3 el donkere basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1½ el cacaopoeder
- 1 middelgroot ei
- 3 el halfvolle melk
Keukenspullen
- magnetronvaste mok (250 ml)
Advertentie
Bereiden
- Doe de boter in de mok en smelt 30 sec. in de magnetron op vol vermogen (800 watt). Voeg de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, cacao, het ei en de melk toe en roer met een vork tot een egaal mengsel.
- Zet de mok in de magnetron en verhit 3-4 min. op vol vermogen (800 watt). Laat iets afkoelen voor serveren. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 115 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Brownie in een mok
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Brownie in een mok
- 30 g ongezouten roomboter
Doe de boter in de mok en smelt 30 sec. in de magnetron op vol vermogen (800 watt).
- 3 el tarwebloem
- 3 el donkere basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1½ el cacaopoeder
- 1 middelgroot ei
- 3 el halfvolle melk
Voeg de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, cacao, het ei en de melk toe en roer met een vork tot een egaal mengsel.
Zet de mok in de magnetron en verhit 3-4 min. op vol vermogen (800 watt).
Laat iets afkoelen voor serveren. Lekker met een bolletje vanille-ijs.