Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!
80 kcal
15 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
200 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
middelgroot ei
175 gram lichtbruine basterdsuiker
lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
vanille-extract
0.25 theelepel zout
zout
150 gram pure chocolade 72%
pure chocolade 72%
250 gram tarwebloem
tarwebloem
30 gram cacaopoeder
cacaopoeder
0.5 theelepel baking soda
baking soda
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
oktober 2018 - oktober 2018
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.
Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- bewaartipJe kunt dit deeg als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek. Bewaar maximaal 2 maanden in de vriezer.
- variatietipIn plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grofgehakte hazelnoten door het deeg kneden.
- kookstaptipPassen de koekjes niet op één bakplaat? Gebruik dan twee bakplaten of bak in twee delen.
Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Instructievideo - 00:58 min.
Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!

50 porties
80 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.
Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
bewaartip:Je kunt dit deeg als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek. Bewaar maximaal 2 maanden in de vriezer.
variatietip:In plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grofgehakte hazelnoten door het deeg kneden.
kookstaptip:Passen de koekjes niet op één bakplaat? Gebruik dan twee bakplaten of bak in twee delen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 50 porties)
200 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
175 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
150 g pure chocolade 72%
250 g tarwebloem
30 g cacaopoeder
½ tl baking soda
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier




