Cho­co­la­de­koek­jes van Rut­ger Bakt

Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!

(6) waardeer
gebak Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen! 50 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.
  2. Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

variatietip:

In plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grofgehakte hazelnoten door het deeg kneden.

bewaartip:

Je kunt dit deeg als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek. Bewaar maximaal 2 maanden in de vriezer.

kookstaptip:

Passen de koekjes niet op één bakplaat? Gebruik dan twee bakplaten of bak in twee delen.

video

Cho­co­la­de­koek­jes van Rut­ger Bakt

Allerhande kookt met... - 00:58 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Chocoladekoekjes van Rutger Bakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­koek­jes van Rut­ger Bakt

1
1
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 1 middelgroot ei
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout

Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel.

2
2

Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt.

3
3
  • 150 g pure chocolade 72%
  • 250 g tarwebloem
  • 30 g cacaopoeder
  • ½ tl baking soda

Hak de chocolade fijn. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.

4
4

Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

6
6

Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat.

7
7

Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

variatietip:

In plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grofgehakte hazelnoten door het deeg kneden.

bewaartip:

Je kunt dit deeg als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek. Bewaar maximaal 2 maanden in de vriezer.

kookstaptip:

Passen de koekjes niet op één bakplaat? Gebruik dan twee bakplaten of bak in twee delen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.