bewaar
Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
bewaar

Chocoladekoekjes van Rutger Bakt

Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

50 porties

200 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

175 g

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

vanille-extract

¼ tl

zout

150 g

pure chocolade 72%

250 g

tarwebloem

30 g

cacaopoeder

½ tl

baking soda

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!

Aan de slag

1

Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.

2

Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

bewaartipJe kunt dit deeg als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek. Bewaar maximaal 2 maanden in de vriezer.

variatietipIn plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grofgehakte hazelnoten door het deeg kneden.

kookstaptipPassen de koekjes niet op één bakplaat? Gebruik dan twee bakplaten of bak in twee delen.

Chocoladekoekjes van Rutger Bakt

Instructievideo - 00:58 min.