bewaar
Pitabroodjes met halloumi
Pitabroodjes met halloumi
bewaar

Pitabroodjes met halloumi

Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.

30 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande hazelnoten

8

pitabroodjes

2

handperen

400 g

artisjokharten in blik

100 ml

yoghurt

4 el

mayonaise

½ teen

knoflook

10 g

verse dille

150 g

veldsla

225 g

halloumi kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.

2

Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes. Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

3

Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.

4

Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pitabroodjes met halloumi

Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig