Snijd de salade-uitjes in stukken. Doe de ui, knoflook, tijm en het piment in de hakmolen van de staafmixer en maal 1 min. Voeg de suiker, pepper sauce, azijn, olie en het zout toe en maal nog 1 min. tot een marinade.
Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Haal de laatste 30 min. uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Gekruide chickenwings
Ben jij Team Kluiven? Ga voor deze kippetjes uit de oven in een gekruid jasje.
650 kcal
(Voedingswaarden)10 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten
10 ingrediënten
- bereidingstipJe kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het bakken op kamer- temperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in het midden van de oven op 150 oC.
Spicy chickenwings
Instructievideo - 02:00 min.
Gerelateerde recepten
Gekruide chickenwings
Ben jij Team Kluiven? Ga voor deze kippetjes uit de oven in een gekruid jasje.

4 personen
650 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de salade-uitjes in stukken. Doe de ui, knoflook, tijm en het piment in de hakmolen van de staafmixer en maal 1 min. Voeg de suiker, pepper sauce, azijn, olie en het zout toe en maal nog 1 min. tot een marinade.
Doe de kippenvleugels in een kom, schep de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Haal de laatste 30 min. uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Serveer warm of op kamertemperatuur.
bereidingstip:Je kunt de kippenvleugels 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het bakken op kamer- temperatuur komen. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in het midden van de oven op 150 oC.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 salade-ui
5 tenen knoflook
3 tl gedroogde tijm
5 tl pimentkorrels
3 el donkere basterdsuiker
3 tl hot peppersauce
75 ml appelciderazijn
4 el zonnebloemolie
2 tl zout
1½ kg AH scharrel kippenvleugels
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier