bewaar
Kimchi
Kimchi
bewaar

Kimchi

Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten.

40 min. bereiden
3 uur wachten
zeer pittig
69waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

Chinese kool

1200 ml

kraanwater

100 g

zout

5 tenen

knoflook

5 cm

verse gember

50 ml

appelciderazijn

3 el

vissaus

2 el

kristalsuiker

3 el

paprikapoeder

2 el

gemalen chilipeper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten.

Aan de slag

1

Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

bewaartipJe kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.