bewaar
Eipotjes met spek en spinazie
Eipotjes met spek en spinazie
bewaar

Eipotjes met spek en spinazie

Dineren op z'n Frans met vooraf dit smeuïge eigerechtje uit de oven.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

verse spinazie

1 teen

knoflook

4

middelgrote eieren

1 tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes (∅ 9 cm)

  • braadslee

Dineren op z'n Frans met vooraf dit smeuïge eigerechtje uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de spinazie in delen toe aan het achtergebleven bakvet en laat al omscheppend slinken. Pers de knoflook erboven en roer erdoor.

2

Doe de spinazie in een zeef en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Leg op een snijplank en snijd fijn. Doe terug in de zeef en duw weer met de lepel vocht eruit.

3

Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Breek boven elk schaaltje een ei en verdeel de spekreepjes erover.

4

Zet de schaaltjes in de braadslee en schenk er zo veel lauw water bij, dat de schaaltjes half onder staan. Zet de braadslee ca. 15 min. in het midden van de oven tot de eiwitten net gestold zijn. Dek na 8 min. af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en bestrooi met de paprikapoeder.

Hoe breek je een ei?

Instructievideo - 01:21 min.