Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing
Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing

Spinaziesalade met spek, ei en spinazie-yoghurtdressing

Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.

8 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1

eetrijpe avocado

150 ml

Arla biologische yoghurt

2 tl

geraspte mierikswortel

400 g

spinazie

70 g

uitgebakken ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Dubbel spinazie, dubbel feest: we eten het als sla én maken er een dressing van.

Aan de slag

1

Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3

Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.

tip

kookstaptipJe kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.

serveertipLekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).