Fivespice rollade uit de oven
Fivespice rollade uit de oven

Fivespice rollade uit de oven

Mooi gerecht dat ook geschikt is voor een etentje.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
pittig
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

1

rode peper

6 el

five spice woksaus

450 g

varkensrollade

1

komkommer

4 el

zonnebloemolie

400 g

champignonroerbakmix

600 g

1 minuut basmatirijst

4 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Mooi gerecht dat ook geschikt is voor een etentje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2

Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de rode peper met 4 el woksaus en bestrijk de rollade ermee. Vet de ovenschaal. Leg de rollade in de ovenschaal en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

3

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de ongeschilde komkommer in plakjes. Doe in een schaal en meng met het limoensap, -rasp en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met de sojasaus en peper.

5

Neem de rollade uit de oven, verwijder het netje en snijd in plakken. Sprenkel de rest van de woksaus erover. Serveer met de rijst en komkommersalade.

tip

combinatietipLekker met verse koriander.