Appel-perencompote
De 5 kruidenpoeder geeft de compote een extra kruidige smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 Elstar appels (of een andere friszoete en aromatische appel)
- 1 Conference handpeer (of een andere handpeer)
- 2 el kraanwater
- 2 tl 5 kruidenpoeder
- 2 el gedroogde cranberry's
Advertentie
Bereiden
- Schil de appels en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Doe het fruit met 2 el water in een kleine pan met dikke bodem. Bestrooi met de 5 kruidenpoeder en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
- Bepaal zelf hoe grof je de compote wilt: prak een deel van het fruit met een vork en laat een deel van de stukjes heel. Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Roer de cranberry’s erdoor.
combinatietip:
Lekker bij zoervleisj.
bewaartip:
Je kunt de compote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- koolhydraten 26 g
- natrium 2 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Appel-perencompote
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appel-perencompote
- 4 Elstar appels
- 1 Conference handpeer
Schil de appels en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm.
- 2 el kraanwater
- 2 tl 5 kruidenpoeder
Doe het fruit met het water in een kleine pan met dikke bodem. Bestrooi met de 5 kruidenpoeder en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Bepaal zelf hoe grof je de compote wilt: prak een deel van het fruit met een vork en laat een deel van de stukjes heel.
- 2 el gedroogde cranberry's
Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Roer de cranberry’s erdoor.
combinatietip:
Lekker bij zoervleisj.
bewaartip:
Je kunt de compote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.