bewaar
Caesarsalade van romainesla met aardappel en ei
Caesarsalade van romainesla met aardappel en ei
bewaar

Caesarsalade van romainesla met aardappel en ei

Met zelfgemaakte croutons.

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

Opperdoezer Ronde aardappelen

4

middelgrote eieren

2

rode paprika's

1 bosje

salade-ui

2

afbakbaguettes

2 tenen

knoflook

1 pakje

gerookt ontbijtspek

200 g

romainesla

100 ml

caesardressing

Met zelfgemaakte croutons.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Kook in water met zout in ca. 15 min. gaar. Voeg de laatste 8 min. de eieren toe. Giet af en neem de eieren uit de pan. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat de aardappelen met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd voor de croutons het stokbrood in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Bak in het achtergebleven bakvet de stukjes stokbrood al omscheppend in 5 min. goudbruin en knapperig. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep geregeld om.

5

Pel ondertussen de eieren en snijd in kwarten. Meng in een ruime kom de sla, paprika, salade-ui en aardappel met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met het ei, spek en de croutons.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Anitinori Santa Cristina Pinot Grigio.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.