Tilapiafilet met paprikastoof
Tilapiafilet met paprikastoof

Tilapiafilet met paprikastoof

Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree

15 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

uien

4

zoete puntpaprika's

3 el

traditionele olijfolie

20 g

verse platte peterselie

2 el

zwarte olijven

400 g

koelverse tilapiafilet

800 g

aardappelpuree met boter

Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree

Aan de slag

1

Kneus de knoflooktenen met een mes en pel ze. Snijd de uien in dunne halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit in een grote hapjespan of koekenpan 1 el olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe. Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.

tip

variatietipExtra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.