Kipcocktail met kerriemayonaise en mango
Feestelijk en fris voorafje.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 500 ml kraanwater
- 1 kaneelstokje
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl zout
- 200 g kipdijfilet
- 2 el mayonaise royale (pot 650 ml)
- 2 el crème fraîche
- ½ el kerriepoeder
- 2 bosuien
- 8 g verse koriander
- 1 eetrijpe mango
- 50 g veldslamelange (zak 100 g)
Keukenspullen
- 4 whiskyglazen
Advertentie
Bereiden
- Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit. Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
- Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt. Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Doe de mango, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en mango over de glazen en serveer.

Mango snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 320 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Kipcocktail met kerriemayonaise en mango
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipcocktail met kerriemayonaise en mango
- 1 medium handsinaasappel
Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit.
- 500 ml kraanwater
- 1 kaneelstokje
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl zout
Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook.
Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
- 200 g kipdijfilet
Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt.
Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
- 2 el mayonaise royale
- 2 el crème fraîche
- ½ el kerriepoeder
Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.
- 2 bosuien
- 8 g verse koriander
- 1 eetrijpe mango
Doe de mango, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes.
- 50 g veldslamelange
Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en mango over de glazen en serveer.