Weespermoppen met kardemom
Traditionele Hollandse koekjes, lekker zacht vanbinnen.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 150 g garneeramandelen
- 220 g kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- ½ tl gemalen kardemom
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Rasp de gele schil van de citroen. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, 60 g suiker, het ei en de kardemom toe en meng tot een egaal deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm van elke portie een dikke rol.
- Strooi de rest van de suiker op een bord en rol de rol heen en weer over de suiker tot de rol 15 cm lang en 3 cm dik is. Herhaal met het andere stuk deeg. Snijd de rollen in plakjes van 1.5 cm. Druk die aan weerszijden in de overgebleven suiker en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de weespermoppen in de oven in 6-8 min. tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Tip:
Je kunt ook 300 g kant-en-klaar amandelspijs gebruiken. Verkruimel het in een kom, voeg 1 eidooier en de kardemom toe en kneed tot een glad deeg zonder klontjes amandelspijs. Het hoeft niet te rusten. Rol het deeg uit en ga verder met het recept.

Weespermoppen met kardemom
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 120 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 5 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Weespermoppen met kardemom
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Weespermoppen met kardemom

- 1 citroen
Rasp de gele schil van de citroen.

- 150 g garneeramandelen
- 60 g kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- ½ tl gemalen kardemom
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg 1 eetlepel rasp, de suiker, het ei en de kardemom toe en meng tot een egaal deeg.

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm van elke portie een dikke rol.

- 160 g kristalsuiker
Strooi de rest van de suiker op een bord en rol de rol heen en weer over de suiker tot de rol 15 cm lang en 3 cm dik is. Herhaal met het andere stuk deeg.

Snijd de rollen in plakjes van 1.5 cm. Druk die aan weerszijden in de overgebleven suiker en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de weespermoppen in de oven in 6-8 min. tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Lekker!